2022. 12. 21.
Kedves Közönségünk! Sajnálattal kell közölnünk, hogy a hagyományos Újévi Koncertünket a Hírös Agóra átmeneti zárva tartása miatt nem tudjuk megtartani. Bízunk benne, hogy jövő ilyenkor egy színes és vidám programmal tudjuk majd szórakoztatni Önöket! 

2022. 12. 09. 
Több más ajándéktárggyal együtt mától megvásárolható a Hírös Agóra jegypénztárában a Kecsekeméti Szimfonikus Zenekar logójával ellátott bögre. Kiváló karácsonyi ajándék ötlet, amivel a zenekarunkat is támogatja.

2022. 11. 26. Prima Különdíj
Dratsay Ákos, zenekarunk sokoldalú szóló fuvolaművésze, a magyar fuvolázás méltán kiemelkedő alakja kapta a magyar zeneművészet kategória győzteseként a VOSZ Bács-Kiskun megyei Prima Különdíját. A kiváló elismeréshez ezúton is szeretettel gratulálunk!

2022. 11. 25. Kodály 140 – Ünnepi Hangverseny
Idén ünnepeljük Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóját. Kiemelkedő feladatunknak érezzük, hogy városunk híres szülöttjének hagyományait ápoljuk, magas színvonalon képviseljük hazánkban és nemzetközileg. A jeles alkalomra egy három napos programsorozatot tervez Kecskemét városa, melynek záró koncertjét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Kecskeméti Énekes Kör és a Kecskeméti Kodály Iskola Miraculum gyermekkórusa adja közösen. A műsorban Kodály kórusműveiből hallhatnak izgalmas válogatást Nemes László Norbert vezetésével, majd két zenekari mű csendül fel Erdei Péter vezényletével.
Részletes műsor és jegyek ide kattintva elérhetők. 

Rajz: Szabó Csaba (HA)

2022. 11. 11. SZIMFONIKUS KI-MIT TUD!
Játssz együtt a Kecskeméti Szimfonikusokkal és nyerj páros belépőt a Zenekar ZENÉT HALLGAT A CSALÁD koncertsorozatának következő hangversenyére! Töltsd ki az online tesztet, amely 9+1 kérdést tartalmaz. Aki az első 9 – feleletválasztós – kérdésre helyesen válaszol, részt vesz a sorsoláson, ahol 3*2 jegyet sorsolunk ki a KALANDOZÁS DISNEYLANDBE című koncertre.

2022. 10. 30. Legnagyobb örömünkre megyei Prima Díjra jelölték zenekarunk szólófuvolistáját, a magyar fuvolázás egyik méltán kiemelkedő alakját, Dratsay Ákost! Aki úgy gondolja, hogy szívesen teszi le a voksát Ákosra / Dratsay tanár úrra / Ákos bácsira, az alábbi linken megteheti november 19. éjfélig. Köszönjük!

2022. 10. 2. A Zene Világnapját kamarakoncerttel és “Jár a kezem – karmester a nevem” mini karmester kurzussal ünnepeltük, ahol a gyermekek betekintést nyerhettek a karmesterkedés világába, megismerték a pálca feladatát, használatát, és rögtön ki is próbálhatták a tanultakat a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar fúvósötöse élén. 

2022. 8. 28. Nagyszabású hangversennyel zárult Jorma Panula Karmesterkurzusa. Mind a kilenc ifjú dirigens megcsillogtatta tudását a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közremúködésével – bemutathatták az egy hetes kemény munka eredményét. A Hiros.hu cikke a kattintás után olvasható.

2022. 8. 23. Jorma Panula hosszan nyilatkozott a Kecskeméti Televízó kamerájának. Mesélt napjairól a Hírös Agórában, a múltjáról, munkásságáról és a jövő dirigenseiről és persze a kurzus zárókoncertjéről, melyre mindenkit várunk és invitálunk.
2022. augusztus

2022. 7. 30. Megjelent a Hirös.hu beszámolója a Kodály Művészeti Fesztivál Zárókoncertjéről. Közel 700 ember hallgatta a Szabadság tér fái alatt,  különleges környezetben, Nagy Nikoletta, a Kecskemét City Balett táncosának közreműködésével megtartott, ingyenes Atmoszférakoncertet. 

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és Andreas Ottensamer koncertje nyitotta meg július 18-án a Kodály Művészeti Fesztivált. 

2022 május 28-án és június 4-én szabadtéri koncertsorozatot tart a zenekar a Nyíri Erdőben és Kecskemét főterén. Mozart és Vivaldi művek is lesznek a műsoron, szólót játszik és vezényel: Hollókői Huba.

2022. 2. 1. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közzétette új honlapját! Folyamatos tartalombővítéssel, frissülő hírekkel és koncertekkel, beszámolókkal, galériával találkozhatsz, és értesülhetsz a zenekar életét érintő változásokról és történésekről. Kapcsolati űrlapunkon keresztül írhatsz nekünk!