2022 augusztus elsejétől Hollókői Huba a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője.

Hollókői Huba négy éves korában kezdte zenei tanulmányait, először a hegedűvel ismerkedett meg, később fordult érdeklődése a vezénylés felé. A Zeneakadémia elvégzése után Finnországban tanult tovább, ahol a Sibelius Akadémián Leif Segerstam és Jorma Panula osztályában 2012-ben szerzett karmester diplomát, emellett rendelkezik a holland National Master Orchestral Conducting program mesterfokozatával is, ahol Jac van Steen, Kenneth Montgomery és Ed Spanjaard tanítványa volt.

Hegedűművészként és karmesterként is számos díjat kapott jelentős hazai és külföldi megmérettetéseken, többek között: Koncz János Hegedűverseny, 2019. évi II. Citta’di Brescia Giancarlo Facchinetti nemzetközi karmesterverseny. Egyike volt annak a három fiatal dirigensnek, aki a 2013. évi 53. Besancon Nemzetközi Karmesterverseny döntőjébe jutott. Több rangos elismerés is segítette pályafutását, 2014-ben megkapta az Anton Kersjes Fonds karmester ösztöndíját, 2019-ben pedig a Finnish Cultural Foundation ösztöndíját.

Karmesterként a világ számos vezető zenekarával és szólistájával fellépett, köztük olyanokkal, mint a Netherland Philharmonic Orchestra, a Residentie Orkest, a Noord Netherland Orchestra, a Slovak Sinfonietta, a Lahti Symphony Orchestra, a Sønderjyllands Symfoniorkester és a mexikói OSUG Symphony Orchestra. Szólista partnerei voltak többek között Kelemen Barnabás (hegedű), Fülei Balázs (zongora), Guido Schiefen (cselló), Hugo Manzanilla Victoria (klarinét). 2017-ben debütált az amszterdami Concertgebouw-ban a Philharmonie Südwestfalen vendégkarmestereként. Ugyanebben az évben a világ egyik legjelentősebb zenekaraként számon tartott holland Royal Concertgebouw Orchestra-val is dolgozhatott, Szemjon Bicskov karmester asszisztenseként.

Tucatnyi modern zenemű ősbemutatója fűződik a nevéhez; dirigált a Iubiți Muzica Româneasca! fesztiválon Nagyváradon, az UMZE együttessel Budapesten s ő vezényelhette Monique Krüs Anne Frank című operájának bemutatóját Hollandiában és Tiranában. Operaprodukciói sok elismerést kaptak mind a közönség, mind a kritika részéről. Repertoárján megtalálható Bizet Carmen-je, Verdi Rigoletto-ja és Beethoven Fidelio-ja mellett Mozart népszerű remekei: A varázsfuvola, a Figaro házassága, a Cosi fan tutte, a Don Giovanni (Hollandia, DNOA társulat). 2021-ben operarendezőként is bemutatkozhatott: Donizetti Szerelmi bájital című művét állította színpadra.

2015-17 között a Holland Rádió Filharmonikus Zenekarának karmester asszisztense volt, ahol szorosan együttműködött olyan nemzetközi hírű karmesterekkel, mint Markus Stenz, Bernard Haitink, Edo de Waart, John Adams, Vladimir Jurowski, és több világszerte ismert énekessel és hangszeres szólistával. Eközben két szezonon át vezényelte a Hágai ​​Holland Balett produkcióit.

Magyarországon is számos alkalommal dirigált, fellépett a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Danubia Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Budapesti Vonósok karmestereként. A 2020-21-es szezonban meghívást kapott a Győri Szimfonikus Zenekar és Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vezénylésére is.

Hegedűművészként is gyakran koncertezik, fellépett már Magyarországon kívül Angliában, Németországban, Olaszországban, Finnországban, Ausztriában, Hollandiában és Japánban is. 2010-ben Vivaldi Négy évszak című művét játszotta nagy sikerrel Eiji Oue vezényletével az NDR Musiktag – Hannover fesztiválon. Több más ismert nemzetközi rendezvénysorozaton is szerepelt, mint például Young Hungarian Talents in Focus – London, Herbstliche Musiktage – Bad Urach és Musica Nova – Helsinki.

Az elmúlt évtizedben részt vett többek között Kurt Masur, Johannes Schläefli, Peskó Zoltán, Atso Almila és Jurij Szimonov mesterkurzusain. A MasterclassBudapest mesterkurzusoknak a szervezője, ahol Jorma Panula finn professzor asszisztenseként tanít is.